Aarding en Bliksem inspecties

Een aarding en bliksem inspectie is een inspectie om de conditie van de installatie te controleren en of deze nog aan de geëiste waardes voldoet.


Een blikseminstallatie heeft in principe een lange levensduur. Door verschillende oorzaken kan de betrouwbaarheid van invloed zijn op de werking op u blikseminstallatie. Regelmatig onderhoud is daarom van belang voor de optimale bescherming. Het is dan ook raadzaam om regelmatig een inspectie hierop uit te laten voeren.

De blikseminstallatie bestaat uit een aantal maatregelen om de schade ten gevolge van blikseminslag te voorkomen of te minimaliseren.

De inspecteurs van Electrical integrity inspection zullen door middel van diverse metingen in de installatie kijken of alles voldoet aan de eisen. Maar ook zal er visueel gekeken worden of uw installatie geen gebreken heeft. De inspectie zal volledig uitgevoerd worden conform de NEN 1014 en/of EN-IEC-62305 en de eventuele aanvullende eisen.

Alle gemeten waardes en visueel opgemerkte afwijkingen zullen mondeling maar ook met een duidelijk herleidbare rapportage met u besproken worden.